ettertanker om hva fremmede tenker

Image

Jeg har prøvd å forberede meg på taushet, men må innrømme at det å bli anmeldt var en del av den STORE drømmen, og i går gikk den i oppfyllelse. I dag har jeg derfor tenkt mye på hva det betyr å bli lest, hvor fint det er, men også hvor underlig, hvor forskjellige øyne vi ser med, hvorfor anmelderen et øyeblikk der på kontoret tenkte på den største massemorderen i norsk etterkrigshistorie, hva det nå kan bety å runke adverb, hvorfor ord plassert med milimeterpresisjon og hamrende hjerte, leses som vilkårlig sammensatte abstraksjoner. Vurderinger det ikke er lett å lære av fordi de ikke peker ned på noe bestemt sted. Jeg leste de nye diktene mine med ganske høye skuldre i natt, tenkte at dette og dette kanskje er kitsj eller kunstlet uten at jeg forstår det. Men det nytter ikke å tenke sånn.
I dag har jeg ristet av meg knuten i nakken og kjent på hvor stort det faktisk er at en fremmed har gått inn i det diktene handler om og sagt noe om det med veldig sterke og ladede ord. Det berører meg veldig, og det å få se sitt eget arbeid gjennom andres øyne er uansett en ære, det er sabla gøy, utrolig spennende og umulig å forberede seg på. Ingen har snudd steinene i sjela mi i avisen før, og kanskje det var derfor det kjentes så innmari betydningsfullt. Det var en drøm at noen skulle bry seg nok til å mene noe, og nå har noen gjort det. Jeg er umåtelig heldig, brakk ikke ryggen på noen måte og det var ord der som var så fine at jeg kommer til å huske dem for alltid. Jeg tar det hele med meg, skriver nye dikt og drømmer enda større drømmer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..