OPS! Oslo sitt heftig bankende poesihjerte!

Jeg har aldri vært på Oslo poesisentrum sine arrangementer før, og visste ingenting om hva som ventet da jeg kom dit lørdag kveld for å lese. Jeg ble tatt hjertelig imot av OPS sin primus motor Anders Aabel, en time før det startet. Da var Henriken en vanlig, men hyggelig pub i Wergelandsveien. Anders sa det kom til å bli fullt. Anders hentet stoler, ordnet, presenterte meg for folk, leste manuskriptet mitt, nikket, delte ut klemmer, sa det kom til å gå bra. Og Anders hadde rett, det ble fullt, folk tett i tett, larm av stemmer, latter, rop, hjertelige gjensyn, øl, flasker, dynger av jakker, tatoveringer, bøker, strikkeluer. Jeg var første kvinne ut på scenen, og da Anders introduserte meg ble det knyst stille. Jeg leste, leste lenge, 12 dikt, ikke en lyd i lokalet, alle hørte etter. Etterpå trampeklapp, bjørneklemmer, hender som tok mine, så en ny poet på scenen, og en til og en til. Rommet var elektrisk, kaotisk, upolert, levende. Folk leste med personlige stemmer, lavmælte, rungende, en med maske, alle ekte, publikum lyttet, lo, responderte. Jeg fikk cava, lot meg begeistre og dypt bevege. Det er nesten urettferdig å trekke frem noen foran andre, men Bertrand Besigye er en legende det var stort å få oppleve. Harald Frøysa vippet meg helt inn i tårer med sine overraskende og inderlig vakre stev. Fredrik Høyer imponerte stort med sin slam-poesi, Amalie Kasin Lerstang med utdrag fra sin ennå ikke publiserte andreroman, Anders Brenno med rykende ferske vampyrdikt, og Gard Jenssen med sin vanvittig kraftfulle fremføring. Lista var lang, tårene spratt og latteren runget. Fremmede kom bort og sa vakre, fine ting til meg, og når det egentlig var slutt ble jeg bedt opp igjen på scenen. Jeg drusa til med Mingvasevann-diktet og var så ufattelig lykkelig, takknemlig, fylt av alt godt som tenkes kan. Det var en magisk kveld innerst inni Oslo sitt heftig bankende poesihjerte.

bildecollage ops

 

2 tanker på “OPS! Oslo sitt heftig bankende poesihjerte!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..