La fille sur le pont

Det som trengs mellom soldater. Mellom Eier og eiet. La fille sur le pont, sier han, filmen.  Hun står nesten gjennomsiktig blek på broen over Seinen. Det mørke håret og Paris som kantret stjernehimmel klistret av regn eller tårer om ansiktet hennes. Han står så hun ikke kan se ham, vet hun skal hoppe, hopper etter. Han er knivkaster, og hun hans fra da av.

Blikket hun holder hans med når hun stiller seg med ryggen mot veggen, og langsomt løfter først den ene så den andre armen over hodet. Den tynne blusen over brystet, døden om han vil den. Blikket han ikke slipper når han hever kniven, sikter. Hun står urørlig, blunker ikke. Det som trengs i krig. Og Leonard Cohen sin dype stemme; A thousand kisses deep.

fille 04

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..