Kjell Ivar Sandvik til minne

I går kveld, lørdag 16. september, mintes vi i Kammerpoetane vår kjære og dypt savnede venn, poeten Kjell Ivar Sandvik, på Myren gård, i Kristiansand som var fødebyen hans. Det ble en svært følelsesfylt kveld med hans egen poesi og musikk, og ikke minst; dyrebare minner som både krevde latter og gråt. Det var viktig for oss å gjøre det, det gjorde godt og ufattelig vondt, og det betydde svært mye for oss at hele familien hans, i tillegg til venner og kollegaer, kom for å dele det med oss.Tusen takk hver og en for at dere gjorde det, og for nærhet og mange gode ord! Øyvind Rangøy avsluttet diktopplesningen med dette uutgitte diktet som Kjell Ivar postet på Diktkammeret 11.03.12, kl 23:48, ord som traff meg med et skred av sorg, men likevel kjentes så riktige:

Å hoppe etter mestere

Jeg hopper etter mestere, men uansett hvor langt
er det noe med stilen, kuren, eller noe med rykter 
om den første dopa skihopperen, eller …
men jeg går opp i bakken igjen og igjen, flere hundre 
trinn, og det er natt i verden og ingen bryr seg om
en galning som prøver å sette rekorder i mørket
men Gud, var ikke Gud der, da jeg i ensom majestet
ikke bare hoppet bakken helt ned, men bygde den høyere
og klokken var 0248, da jeg huket meg ned for siste gang, 
og det ble et merkelig hopp, og et rart svev, for jeg 
landet ikke, jeg landet ikke, sier jeg! Jeg bare svevde 
der oppe i natten, og hadde utsikt alle veier i verden, 
og det gikk tre timer før jeg landet, tre timer, sier jeg! 
Og jeg visste at ingen hadde hoppet så langt før, og 
hørte et par hender som klappet, tok skiene av, og gikk
innover i en skog, til en åpning mellom trærne, stirret 
mot himmelen og gjentok for meg selv:

Dette var ditt øyeblikk, nå kan du hvile! 
Dette var ditt øyeblikk, nå kan du hvile! 
Dette var ditt øyeblikk nå kan du hvile!

Vi ser kanskje upassende glade ut etter at konserten var overstått. Det skyldes at det synkroniserte fellesbukket vi har prøvd på i åresvis, ble fullstendig kaotisk som vanlig. Og så var det også godt å stå der, tett sammen og med Kjell Ivars pappa Thore, midt i blant oss.

Øverst fra venstre: Oddbjørn Aardalen, Hilde Susan Jaegtnes, Jan I. Sørensen, Øyvind Rangøy, meg (foto: Vidar Kolås), Liv Reidun Hansen, Knut Olav Daasvatn og Thore Sandvik

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..